onsdag 20 mars 2013

401 miljoner skäl att jubla

Läser i tidningen om en cancerforskare som kommer att få sin forskning finansierad av pengar från Cancerfonden under sex års tid. Cancerfonden har enbart i år avsatt 401 miljoner till forskning. Oftast när man läser artiklar om dylika forskningsprojekt gäller den någon av de andra 199 cancerformerna. All respekt för dem, men den aktuella forskaren kommer enbart ägna sig åt glioblastom, den form av tumörsjukdom som jag har. Man får onekligen en gnutta hopp av sådana satsningar. Inser samtidigt vilken viktig funktion Cancerfonden fyller!

4-1 utan adrenalin
Följde tidagens kvartsfinal via webb-tv. Ungefär från samma vinkel som jag brukar, bra stämning på läktarna och en match med 100 procent slutspelsnerv. Men det kändes tyvärr inte som det borde, att sitta ett par mil för långt söderut. Inte direkt så att adrenalinet pumpade på sitt vanliga sätt.

Det uppländska målvaktsundret
Ett starkt intryck efter tisdasgen dock: jag slås av vilka supermålvakter Uppland har lyckats få fram under senare år: Åman, Klintsten och nu Åhrberg. En landslagsmässig trio!




1 kommentar:

  1. Är säker på att alla i Fyrishov saknar speakerrösten Klas. Och även personen Klas. Ta hand om dig, Gittan

    SvaraRadera